Over ons

Bouma Technisch Installatiebedrijf is een allround installatiebedrijf gevestigd in Burgum. Onze naam is in 80 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in onze wijde omgeving. Benieuwd naar ons verhaal? Lees dan verder en kom meer te weten over Bouma Technisch Installatiebedrijf.

Historie

Onze geschiedenis begint al in 1936. In dit jaar werd het bedrijf opgericht door de heer Bouwe Bouma, die zich bezighield met het onderhoud van haarden en kachels. Bouwe Bouma vestigde het bedrijf aan de Achterwei 18 in Sumar, waar wij tot en met 2022 actief ons bedrijf gerund hebben. In 2022 is Bouma Technisch Installatiebedrijf verhuisd naar een nieuwe en grotere locatie. Daarover later meer.

In 1966 is het familiebedrijf overgedragen naar de zonen Bob en Bouke. Onder hun leiding is het bedrijf geleidelijk uitgegroeid naar een allround installatiebedrijf. Met ingang van 31 mei 1994 is de naam van het bedrijf, firma BG Bouma & Zonen, gewijzigd in Bouma Technisch Installatiebedrijf BV.

Ondanks het bedrijf elk jaar groeide en steeds meer een begrip werd in de wijde omgeving, hebben de zonen Bob en Bauke Bouma de zaak in 2005 overgedragen. De naam en de kwaliteit van diensten bleven, maar vanaf dat moment was het geen familiebedrijf meer. Tegenwoordig wordt het bedrijf gerund door de directie, bestaande uit Bernard de Vries en Dieta Holwerda.

Over Bouma Technisch Installatiebedrijf

Inmiddels is Bouma Technisch Installatiebedrijf uitgegroeid tot een allround installatiebedrijf met meer dan 80 jaar ervaring. Onze 70 werknemers staan elke dag klaar voor mooie klussen en opdrachten in ons werkgebied Friesland, Groningen en Drenthe. Wij werken voor zowel particulieren als voor de zakelijke markt.

Allround installatiebedrijf

De diensten die Bouma Technisch Installatiebedrijf aanbiedt zijn zeer uitlopend. Eigenlijk doen wij alles op het gebied van installatietechniek, dus kan er oprecht gesproken worden van een allround installatiebedrijf. Zo kunt u bij ons onder andere terecht voor:

Gecertificeerd personeel

Bij Bouma Technisch Installatiebedrijf vinden wij kennis en kwaliteit erg belangrijk. Dit heeft er voor gezorgd dat wij al meer dan 80 jaar een begrip zijn in de installatiebranche. Daarom zorgen wij er voor dat onze collega’s altijd in het bezit zijn van de juiste kennis en certificaten. Alleen dan kunnen wij de beste adviezen en klussen uitvoeren.

Zo zijn wij onder andere in het bezit van de volgende certificaten:

  • VCA: De veiligheid, gezondheid en milieu checklist voor aannemers
  • F-Gassen: een persoonscertificaat voor onze monteurs waardoor ze werkzaamheden mogen uitvoeren aan koel- en klimaatregelingsapparatuur
  • CO-keur: een persoonscertificaat voor onze monteurs waardoor ze werkzaamheden mogen uitvoeren aan gasverbrandingstoestellen.

Investeren in jonge talenten

Naast een personeelsbestand van meer dan 70 trouwe en vakkundige werknemers, kijken wij ook altijd naar de toekomst. Wij zijn ons er van bewust dat de jeugd de toekomst van morgen is. Daarom investeren wij graag in jonge talenten. Dit doen wij op verschillende manieren, namelijk:

Investeren in onderwijs

Bij echte vakmensen staat kennis centraal. En hoe kan je dit beter stimuleren dan door te investeren in onderwijs. Bouma Technisch Installatiebedrijf is daarom trotse partner van de opleiding Technicus Smart Energy van ROC Friese Poort.

De opleiding Technicus Smart Energy is een brede opleiding voor installatietechniek, ICT en duurzame technieken. Kortom; voor de mannen en vrouwen van de toekomst!

Erkend leerbedrijf

Bouma Technisch Installatiebedrijf draagt haar kennis graag over naar jonge talenten in de installatietechniek. Met onze gekwalificeerde collega’s zorgen wij ervoor dat studenten uit elke leer- en studierichting de juiste kennis en ervaring kunnen opdoen.

Wij mogen ons dan ook een Erkend Leerbedrijf noemen. Deze erkenning is van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, ofwel SBB. Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven.

Gevestigd in Burgum

Na meer dan 80 jaar ons bedrijf in Sumar gehad te hebben, is Bouma Technisch Installatiebedrijf in 2022 verhuisd naar een nieuwe locatie in Burgum. Een locatie met veel ruimte voor personeel en materiaal. Een locatie waar wij met dezelfde vertrouwde service en kwaliteit verder kunnen groeien als installatiebedrijf.

Onze vestiging vindt u aan de Florynwei 5 in Burgum. Wij houden ons bedrijf op een prachtige zichtlocatie die geheel ingericht is op onze wensen. Bent u benieuwd naar onze nieuwe locatie of wilt u graag meer weten over eventuele mogelijkheden bij u thuis of bij uw bedrijf? Kom dan langs, de koffie staat altijd voor u klaar.


Advies of vragen?

Bouma Techisch Installatiebedrijf werkt op innovatieve wijze aan de mooiste projecten voor particulieren en bedrijven. Wij kunnen ook uw technische installatie op professionele wijze plaatsen en beheren. Neem voor meer informatie contact op of vraag een vrijblijvende offerte.