Bouma Technisch Installatiebedrijf

Warmte terugwinning

WTW ventilatie

WTW staat voor warmteterugwinning. Het is een energiezuinige manier van ventileren. De luchtstromen worden gerecirculeerd middels warmte uitwisseling. Je bespaart op deze manier energie.

Deze vorm van ventilatie wordt ook wel balansventilatie genoemd.

Warmte-terugwinning-wtw

Met ventilatie met warmteterugwinning (WTW ventilatie) wordt evenveel verse lucht toegevoerd als gebruikte lucht afgevoerd. Verse lucht wordt voorverwarmd toegevoerd in woon- en slaapkamers en deze warmte wordt gehaald / teruggewonnen uit gebruikte lucht, welke wordt afgezogen in de keuken, de badkamer en het toilet. Doordat de luchtstromen mechanisch worden geregeld wordt een continue luchtverversing gegarandeerd. In meer luchtdichtere woningen is goede ventilatie van wezenlijk belang. Een goede luchtkwaliteit levert een belangrijke bijdrage aan een gezonde en prettige leefomgeving voor de bewoners.

De nieuwste technieken maken het mogelijk de units toe te passen in combinatie met diverse bedieningen en/of via een App. Verder zijn de WTW-units mogelijk uit te breiden met centrale luchtverdeling, filter-oplossingen voor fijnstof of een comfortunit voor topkoeling (Artic).


Advies of vragen?

Bouma Techisch Installatiebedrijf werkt op innovatieve wijze aan de mooiste projecten voor particulieren en bedrijven. Wij kunnen ook uw technische installatie op professionele wijze plaatsen en beheren. Neem voor meer informatie contact op of vraag een vrijblijvende offerte.

Beste relatie,

De Nederlandse overheid heeft verregaande maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19). Wij nemen dit als bedrijf uiteraard zeer serieus en zullen de richtlijnen en adviezen van de overheid blijven navolgen.

Uiteraard doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk hinder ondervindt van deze maatregelen.

Wij willen onze dienstverlening zoveel mogelijk doorzetten, maar daarnaast willen we onze relaties en medewerkers zoveel mogelijk beschermen.

We nemen daarom de voorgeschreven hygiënemaatregelen in acht. Onze medewerkers ontvangen instructies over deze maatregelen en worden gevraagd om contacten zoveel mogelijk te vermijden. De bezetting kan de komende weken afwijken, bijvoorbeeld omdat medewerkers thuis werken. Wij zijn echter altijd telefonisch bereikbaar.

In de komende weken kan het daarom zijn dat u hier enige hinder van ondervindt, maar wij vertrouwen op uw begrip hierin.