Bouma Technisch Installatiebedrijf

Riolering en hemelwaterafvoer

Bouma Technisch Installatiebedrijf verzorgt de aanleg, onderhoud en herstel van binnen- en buitenriolering en van hemelwaterafvoersystemen.

Bij gescheiden rioleringssystemen wordt het hemelwater (regenwater) gescheiden van het afvalwater uit een woning of gebouw afgevoerd. Het afvalwater wordt geloosd op het riool en het hemelwater wordt rechtstreeks afgevoerd naar bijvoorbeeld vijvers en sloten, maar kan ook zelf worden opgevangen in regenwatertanks voor hergebruik.

Dit bespaart energie, water en kosten van het verwerken van vuil water.

Door heftige regenbuien kunnen rioolstelsels worden overbelast. Gemeenten verplichten daarom steeds meer inwoners om een gescheiden rioleringssysteem te installeren of om het bestaande systeem aan te passen en los te koppelen van de riolering.

De rioleringssystemen die wij kunnen aanleggen voor binnen- en buitenriolering zijn:

  • PVC-recyclebaar, Polypropyleen (PP), Polyetheen (PE),
  • Loro-X (Verzinkt staal),
  • Geberit Pluvia systemen (UV-systeem)

De systemen die wij aanleggen voor hergebruik van water zijn:

  • Grijswater systemen tbv. toiletten, wassen, en sproeien.
  • GEP-systemen

 


Advies of vragen?

Bouma Techisch Installatiebedrijf werkt op innovatieve wijze aan de mooiste projecten voor particulieren en bedrijven. Wij kunnen ook uw technische installatie op professionele wijze plaatsen en beheren. Neem voor meer informatie contact op of vraag een vrijblijvende offerte.

Beste relatie,

De Nederlandse overheid heeft verregaande maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19). Wij nemen dit als bedrijf uiteraard zeer serieus en zullen de richtlijnen en adviezen van de overheid blijven navolgen.

Uiteraard doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk hinder ondervindt van deze maatregelen.

Wij willen onze dienstverlening zoveel mogelijk doorzetten, maar daarnaast willen we onze relaties en medewerkers zoveel mogelijk beschermen.

We nemen daarom de voorgeschreven hygiënemaatregelen in acht. Onze medewerkers ontvangen instructies over deze maatregelen en worden gevraagd om contacten zoveel mogelijk te vermijden. De bezetting kan de komende weken afwijken, bijvoorbeeld omdat medewerkers thuis werken. Wij zijn echter altijd telefonisch bereikbaar.

In de komende weken kan het daarom zijn dat u hier enige hinder van ondervindt, maar wij vertrouwen op uw begrip hierin.