Bouma Technisch Installatiebedrijf

Legionellapreventie

De medewerkers van Bouma Technisch Installatiebedrijf hebben veel aandacht voor legionellapreventie.

Legionella is een bacterie die de veteranenziekte of legionellagriep veroorzaakt. De ziekte kan ontstaan wanneer mensen de bacterie via kleine waterdruppeltjes inademen. Dit kan bijvoorbeeld vanuit een douchekop of via een sproei-installatie. De ziekte is een chronische longaandoening met mogelijk dodelijke afloop.

In drinkwaterinstallaties moet de aangroei van legionella en daarmee het risico voor de gebruiker tot een minimum worden beperkt. Mede daarom moeten drinkwaterinstallaties volgens de daarvoor geldende regels worden aangelegd, onderhouden en beheerd.

Belangrijke oorzaken van een legionellabesmetting zijn stilstaand water en koud water dat in de waterleiding opwarmt. De monteurs van Bouma worden daarom periodiek geschoold in het zorgvuldig aanleggen en onderhouden van drinkwaterinstallaties.


Advies of vragen?

Bouma Techisch Installatiebedrijf werkt op innovatieve wijze aan de mooiste projecten voor particulieren en bedrijven. Wij kunnen ook uw technische installatie op professionele wijze plaatsen en beheren. Neem voor meer informatie contact op of vraag een vrijblijvende offerte.

Beste relatie,

De Nederlandse overheid heeft verregaande maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19). Wij nemen dit als bedrijf uiteraard zeer serieus en zullen de richtlijnen en adviezen van de overheid blijven navolgen.

Uiteraard doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk hinder ondervindt van deze maatregelen.

Wij willen onze dienstverlening zoveel mogelijk doorzetten, maar daarnaast willen we onze relaties en medewerkers zoveel mogelijk beschermen.

We nemen daarom de voorgeschreven hygiënemaatregelen in acht. Onze medewerkers ontvangen instructies over deze maatregelen en worden gevraagd om contacten zoveel mogelijk te vermijden. De bezetting kan de komende weken afwijken, bijvoorbeeld omdat medewerkers thuis werken. Wij zijn echter altijd telefonisch bereikbaar.

In de komende weken kan het daarom zijn dat u hier enige hinder van ondervindt, maar wij vertrouwen op uw begrip hierin.