Legionellapreventie

De medewerkers van Bouma Technisch Installatiebedrijf hebben veel aandacht voor legionellapreventie.

Legionella is een bacterie die de veteranenziekte of legionellagriep veroorzaakt. De ziekte kan ontstaan wanneer mensen de bacterie via kleine waterdruppeltjes inademen. Dit kan bijvoorbeeld vanuit een douchekop of via een sproei-installatie. De ziekte is een chronische longaandoening met mogelijk dodelijke afloop.

In drinkwaterinstallaties moet de aangroei van legionella en daarmee het risico voor de gebruiker tot een minimum worden beperkt. Mede daarom moeten drinkwaterinstallaties volgens de daarvoor geldende regels worden aangelegd, onderhouden en beheerd.

Belangrijke oorzaken van een legionellabesmetting zijn stilstaand water en koud water dat in de waterleiding opwarmt. De monteurs van Bouma worden daarom periodiek geschoold in het zorgvuldig aanleggen en onderhouden van drinkwaterinstallaties.


Advies of vragen?

Bouma Techisch Installatiebedrijf werkt op innovatieve wijze aan de mooiste projecten voor particulieren en bedrijven. Wij kunnen ook uw technische installatie op professionele wijze plaatsen en beheren. Neem voor meer informatie contact op of vraag een vrijblijvende offerte.