Ventilatie

Een goede luchtkwaliteit in uw woning is erg belangrijk voor uw gezondheid en comfort. In elk huis is vocht aanwezig van bijvoorbeeld ons uitademen, koken, wassen en douchen. Als we niet ventileren ontstaat er een slechte luchtkwaliteit, die kan leiden tot schimmel en gezondheidsklachten. Alleen luchten is veelal onvoldoende. Mechanisch ventileren, afzuigen van vervuilde lucht en het eventueel inblazen van schone gefilterde lucht bevorderen dan ook ons comfort en prestaties.
Geen overbodige luxe toch?
De adviseurs van Bouma kunnen luchtkwaliteit meten en u adviseren over een goede hoeveelheid ventilatie in uw woning.
 
Onderhoud ventilatie:
Wij kunnen uw mechanisch ventilatiesysteem inspecteren en periodiek reinigen. Wij zorgen dan voor een complete schoonmaak van de ventilatiekanalen met een borstelreiniger en inspecteren de mechanische ventilatiebox.
 
Frisse scholenconcept
De laatste jaren komt er steeds meer aandacht voor het luchtklimaat in scholen. De klaslokalen zijn vaak warm en benauwd. Dit kan leiden tot dufheid, benauwdheid en hoofdpijn en als gevolg hiervan een hoog ziekteverzuim onder leerkrachten en slechte prestaties van leerlingen. Schoollokalen zijn bijzondere ruimten. Immers op een klein aantal vierkante meters zitten veel mensen en is er een hoge CO2 uitstoot.
 
Bouma heeft ervaring met het unieke Scholenconcept. Het Scholenconcept is een alles-in-één klimaatoplossing die ventilatie combineert met koelen en verwarmen. Door constante meting van CO2, temperaturen en luchtvochtigheid wordt het binnenklimaat optimaal aangepast aan de wensen van de gebruiker. Het decentrale klimaatsysteem zorgt per lokaal voor een fris binnenklimaat, waarbij rekening gehouden wordt met specifieke variabelen per ruimte. Niemand hoeft daar iets voor te regelen en dit biedt maximaal comfort en gemak. Ingestelde maximale CO2 concentratie zorgt voor een hoge luchtkwaliteit en temperatuurfluctuaties en hinderlijke luchtstromen zijn verleden tijd en verhoogt het thermisch comfort. Nachtkoeling resulteert in een heerlijk fris klaslokaal zonder energieverspilling.
 
Bouma Technisch Installatiebedrijf heeft ervaring in het ontwerpen en installeren van deze speciale klimaatinstallaties in scholen, waarbij wij positieve reacties hebben ontvangen van schoolbesturen en met name van leerkrachten die zelf hebben ervaren dat ze fitter zijn, meer comfort ervaren en de prestaties van de leerlingen in de klas hebben zien verbeteren!
 
WTW ventilatie
WTW staat voor warmteterugwinning. Het is een energiezuinige manier van ventileren. Bij WTW Ventilatie wordt frisse lucht aangezogen en voorverwarmt de ruimten ingeblazen en wordt warmte uit de vervuilde lucht afgezogen en teruggewonnen. De luchtstromen worden dus gerecirculeerd middels warmte uitwisseling. Je bespaart op deze manier energie. Deze vorm van ventilatie wordt ook wel balansventilatie genoemd.
 
Warmte-terugwinning-wtw


Advies of vragen?

Bouma Techisch Installatiebedrijf werkt op innovatieve wijze aan de mooiste projecten voor particulieren en bedrijven. Wij kunnen ook uw technische installatie op professionele wijze plaatsen en beheren. Neem voor meer informatie contact op of vraag een vrijblijvende offerte.