Bouma Technisch Installatiebedrijf

Warmtepomp

Een warmtepomp is, simpel gezegd, een toestel dat energie overdraagt. De warmtepomp kan energie uit de omgeving opnemen, energie uit bijvoorbeeld de aarde, water en lucht en kan zo van een lage temperatuur een hogere temperatuur maken en omgekeerd Er zijn verschillende soorten warmtepompen. De keuze hangt af van budget, omgeving waar je woont, nieuwbouw, bestaande bouw en het grondwatersysteem. Niet overal in Nederland mag gebruik worden gemaakt van aardwarmte bijvoorbeeld.
 
Bouma Technisch Installatiebedrijf heeft ervaring en deskundigheid om u te adviseren over de verschillende warmtepomp systemen zoals:

 • Warmtepompen met open of gesloten bron
  Bij deze warmtepomp wordt energie onttrokken uit de bodem. Naast open en gesloten bronnen zijn er horizontale en verticale bronnen.
 • Lucht/lucht warmtepompen
  Deze warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en geeft deze ook weer af als lucht. 
  Buiten blaast (bij verwarmen) de ventilator lucht over de verdamper en binnen is een ventilator die lucht over de condensor verplaatst. (dit systeem werkt als een airconditioning)
 • Lucht/water warmtepompen
  Deze warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Middels een ventilator wordt lucht over een platenwisselaar (verdamper) gezogen of geblazen, uit deze lucht wordt energie onttrokken in de verdamper. De energie / warmte wordt afgegeven aan water.

Wij hebben zowel in de utiliteit, de nieuwbouw als voor veel particulieren met een bestaande woning een duurzame installatie op dit gebied mogen adviseren, ontwerpen en aanleggen. Wij werken met verschillende merken, waaronder bijvoorbeeld Daikin, Alpha-Innotec en Nibe. Naast aanleg, kunnen wij deze installaties ook voor u beheren en onderhouden.

warmtepomp


Advies of vragen?

Bouma Techisch Installatiebedrijf werkt op innovatieve wijze aan de mooiste projecten voor particulieren en bedrijven. Wij kunnen ook uw technische installatie op professionele wijze plaatsen en beheren. Neem voor meer informatie contact op of vraag een vrijblijvende offerte.

Beste relatie,

De Nederlandse overheid heeft verregaande maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19). Wij nemen dit als bedrijf uiteraard zeer serieus en zullen de richtlijnen en adviezen van de overheid blijven navolgen.

Uiteraard doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk hinder ondervindt van deze maatregelen.

Wij willen onze dienstverlening zoveel mogelijk doorzetten, maar daarnaast willen we onze relaties en medewerkers zoveel mogelijk beschermen.

We nemen daarom de voorgeschreven hygiënemaatregelen in acht. Onze medewerkers ontvangen instructies over deze maatregelen en worden gevraagd om contacten zoveel mogelijk te vermijden. De bezetting kan de komende weken afwijken, bijvoorbeeld omdat medewerkers thuis werken. Wij zijn echter altijd telefonisch bereikbaar.

In de komende weken kan het daarom zijn dat u hier enige hinder van ondervindt, maar wij vertrouwen op uw begrip hierin.