Bouma Technisch Installatiebedrijf

Warmtepomp

Een warmtepomp is, simpel gezegd, een toestel dat energie overdraagt. De warmtepomp kan energie uit de omgeving opnemen, energie uit bijvoorbeeld de aarde, water en lucht en kan zo van een lage temperatuur een hogere temperatuur maken en omgekeerd Er zijn verschillende soorten warmtepompen. De keuze hangt af van budget, omgeving waar je woont, nieuwbouw, bestaande bouw en het grondwatersysteem. Niet overal in Nederland mag gebruik worden gemaakt van aardwarmte bijvoorbeeld.
 
Bouma Technisch Installatiebedrijf heeft ervaring en deskundigheid om u te adviseren over de verschillende warmtepomp systemen zoals:

 • Warmtepompen met open of gesloten bron
  Bij deze warmtepomp wordt energie onttrokken uit de bodem. Naast open en gesloten bronnen zijn er horizontale en verticale bronnen.
 • Lucht/lucht warmtepompen
  Deze warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en geeft deze ook weer af als lucht. 
  Buiten blaast (bij verwarmen) de ventilator lucht over de verdamper en binnen is een ventilator die lucht over de condensor verplaatst. (dit systeem werkt als een airconditioning)
 • Lucht/water warmtepompen
  Deze warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Middels een ventilator wordt lucht over een platenwisselaar (verdamper) gezogen of geblazen, uit deze lucht wordt energie onttrokken in de verdamper. De energie / warmte wordt afgegeven aan water.

Wij hebben zowel in de utiliteit, de nieuwbouw als voor veel particulieren met een bestaande woning een duurzame installatie op dit gebied mogen adviseren, ontwerpen en aanleggen. Wij werken met verschillende merken, waaronder bijvoorbeeld Daikin, Alpha-Innotec en Nibe. Naast aanleg, kunnen wij deze installaties ook voor u beheren en onderhouden.

warmtepomp


Advies of vragen?

Bouma Techisch Installatiebedrijf werkt op innovatieve wijze aan de mooiste projecten voor particulieren en bedrijven. Wij kunnen ook uw technische installatie op professionele wijze plaatsen en beheren. Neem voor meer informatie contact op of vraag een vrijblijvende offerte.