Warmtepompen

Een warmtepomp is tegenwoordig een populair onderwerp. Steeds meer huizen worden voorzien van deze techniek. Niet zonder reden, want vanaf 2026 worden warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen, kondigt het kabinet aan.

Je kan er dus niet meer omheen. Maar wat is een warmtepomp eigenlijk, en waar zijn deze warmtepompen verkrijgbaar? Lees verder en ontdek de mogelijkheden bij Bouma Technisch Installatiebedrijf.

Verschillende soorten warmtepompen

Een warmtepomp is, simpel gezegd, een toestel dat energie overdraagt. De warmtepomp kan energie uit de omgeving opnemen. Denk hierbij aan energie uit bijvoorbeeld de aarde, water of lucht. De warmtepomp kan zo van een lage temperatuur een hogere temperatuur maken en omgekeerd.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen leverbaar. De keuze welke u kiest, hangt af van het budget, de omgeving waar u woont, type woning; nieuwbouw of bestaande bouw en het grondwatersysteem. Niet overal in Nederland mag gebruik worden gemaakt van aardwarmte bijvoorbeeld.

Bouma Technisch Installatiebedrijf heeft vele jaren ervaring en deskundigheid opgedaan op het gebied van warmtepompen. Daarmee kunnen wij u  adviseren over de verschillende warmtepomp systemen zoals:

 • Warmtepompen met open of gesloten bron
  Bij deze warmtepomp wordt energie onttrokken uit de bodem. Naast open en gesloten bronnen zijn er horizontale en verticale bronnen.
 • Lucht/lucht warmtepompen
  Deze warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en geeft deze ook weer af als lucht.
  Buiten blaast (bij verwarmen) de ventilator lucht over de verdamper en binnen is een ventilator die lucht over de condensor verplaatst. (dit systeem werkt als een airconditioning)
 • Lucht/water warmtepompen
  Deze warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Middels een ventilator wordt lucht over een platenwisselaar (verdamper) gezogen of geblazen, uit deze lucht wordt energie onttrokken in de verdamper. De energie / warmte wordt afgegeven aan water.

Ruim assortiment warmtepompen bij Bouma Technisch Installatiebedrijf

Bij Bouma Technisch Installatiebedrijf hebben wij zowel in de utiliteit, de nieuwbouw als voor veel particulieren met een bestaande woning een duurzame installatie mogen adviseren, ontwerpen en aanleggen.

Wij werken met verschillende merken, waaronder bijvoorbeeld Daikin, Alpha-Innotec en Nibe. Naast de aanleg van de warmtepompen, kunnen wij deze installaties ook voor u beheren en onderhouden. Zo weet u zeker dat u altijd optimaal profiteert en geen omkijken meer heeft bij uw warmtepomp.

Ontdek de mogelijkheden

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, op het gebied van warmtepompen? Neem dan contact met ons op, onze medewerkers staan u graag te woord en bespreken graag de mogelijkheden.

Belangrijke informatie: door aanhoudende drukte rondom warmtepompen en door leveringsproblemen, kunnen de wachttijden rondom waterpompen langer zijn dan u gewend bent.


Advies of vragen?

Bouma Techisch Installatiebedrijf werkt op innovatieve wijze aan de mooiste projecten voor particulieren en bedrijven. Wij kunnen ook uw technische installatie op professionele wijze plaatsen en beheren. Neem voor meer informatie contact op of vraag een vrijblijvende offerte.