Grijswatersystemen

Bouma Technisch Installatiebedrijf installeert duurzame oplossingen voor het besparen van schoon drinkwater.

Slechts een deel van ons drinkwater wordt geconsumeerd. Het grootste deel wordt gebruikt als spoelwater in de toilet om te douchen te wassen en ga maar door.

Per dag per persoon kan ongeveer 70 liter drinkwater en ongeveer 44 liter afvalwater bespaard worden. En nog meer in hotels. Hergebruik van water bespaart op drinkwater, kosten van verwerken van afvalwater en het oppompen van grondwater.

Grijswatersystemen-300x203

Bij het installeren van een grijswatersysteem wordt het grijze water afkomstig van douche, wastafel en bad afgevoerd naar een opvangtank. Het licht vervuilde grijze water wordt daar eerst biologisch gereinigd. Door middel van een computergestuurde beluchting wordt het water actief gereinigd door bacteriën die de organische verontreinigingen afbouwen. Het biologisch gereinigde water wordt door het membraamfilter geleidt, waarna het in de schoonwatertank wordt opgeslagen. Vanuit de schoonwatertank wordt het behoefteafhankelijk middels een pomp naar de secundaire waterleiding gevoerd. Deze waterleiding is aangesloten op wasmachine, tuinkranen, urinoirs en toiletten. Indien de schoonwatertank na veelvuldig gebruik leeg dreigt te geraken dan wordt deze aangevuld vanuit de regenwatertank. Mocht deze regenwatertank ook leeg-, of niet aanwezig zijn, dan schakelt het systeem automatisch over op drinkwater.


Advies of vragen?

Bouma Techisch Installatiebedrijf werkt op innovatieve wijze aan de mooiste projecten voor particulieren en bedrijven. Wij kunnen ook uw technische installatie op professionele wijze plaatsen en beheren. Neem voor meer informatie contact op of vraag een vrijblijvende offerte.