Stagiair Patrick over zijn werk bij Bouma

17 april 2024

Patrick is sinds 2022 werkzaam bij Bouma Technisch Installatiebedrijf. Hij kwam als stagiair MBO middenkader engineering bij Bouma werken en is sindsdien niet meer weggegaan.

Hoe ben je bij Bouma gekomen?

“Eigenlijk heel toevallig”, vertelt Patrick. “Ik was met een groep vrienden aan het afspreken en we kwamen bij iemand thuis. Daar raakte ik aan de praat met de moeder van een vriendin. Dit was Dieta Holwerda van Bouma Technisch Installatiebedrijf.” Patrick volgde toen de opleiding Installatietechniek, en Dieta gaf direct aan dat hij wel stage kon lopen bij Bouma. “Sindsdien ben ik er niet meer weggegaan.”

Wat zijn je werkzaamheden?

“Die zijn heel divers: van waterinstallaties bij woningbouw tot zoneregeling en naregeling van temperatuur en verwarmingen. Als ik op kantoor ben, werk ik mee aan de voorbereidingen van grote projecten”, vertelt Patrick. “Ik had in eerste instantie gedacht dat het veel minder afwisselend werk zou zijn, dus daar ben ik wel positief door verrast. Mijn werkzaamheden zijn dus veel breder dan alleen waterinstallaties, en dat maakt mijn werk alleen maar leuker.”

Welk project vond je bijzonder om aan te werken?

“Ik heb gewerkt aan een project voor acht nieuwe woningen in Meerstad, Groningen. Dat was een mooi project omdat ik betrokken was van begin tot eind: van de voorbereidingen van de W installatie tot de afmontage van de elektrische installatie en de uiteindelijke naregeling. Dat je dan een project helemaal ziet ontstaan vanaf een plan op papier, maakt dat wel bijzonder”, vindt Patrick.

Hoe kijk je terug op je stageperiode bij Bouma?

“Positief en erg leerzaam”, antwoordt Patrick. “Ik vond het erg fijn dat ik direct goed werd opgevangen door de medewerkers. Vooral Piet en Pieter waren voor mij de ultieme stagebegeleiders. Zij hebben mij veel vrijheid gegeven om dingen te leren, maar ik heb ook enorm veel van hen geleerd. De sfeer bij Bouma is ook altijd goed, en dan maakt het niet uit of je er nu jaren werkt of dat je als stagiair net begint.”

“Bij Bouma werken we aan verschillende werkzaamheden: van woningbouw en utiliteitsbouw tot renovaties. Daarnaast zijn het zowel particuliere als zakelijke projecten, van klein tot zeer groot. Wat dat betreft, zou ik iedereen aanraden om hier ook stage te lopen.”

Volg je de opleiding Middenkader Engineering of Technicus Smart Energy? Kom dan stagelopen bij Bouma Technisch Installatiebedrijf. Klik hier en lees alles over de stage Technicus Smart Energy.