Bouma_HR079

Zwembad De Wetterstins bespaart flink op energie

20 december 2015

‘Gerenoveerd zwembad De Wetterstins bespaart flink op energie en water’

Het gemeentelijke binnenzwembad De Wetterstins in Burgum is onlangs grootschalig gerenoveerd en gemoderniseerd. De gemeente Tytsjerksteradiel heeft maar liefst 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in het project, dat onder andere een aanpassing van de zwemzaal en de realisatie van een tribune, nieuwe vloeren, verbeterde kleedruimtes en een comfortabele ontvangstruimte omvatte.
 
Met de afronding van de bouw beschikt Burgum weer over een modern en veilig zwembad, waarin het heerlijk toeven is. De twee luchtbehandelingskasten en de nieuwe, OPENbalance klimaatregeling spelen hierin een belangrijke rol, vertelt Bernard de Vries, projectleider en mede-eigenaar van Bouma Technisch Installatiebedrijf BV, dat verantwoordelijk is voor alle installatiewerkzaamheden in het pand.
 
De renovatie van De Wetterstins is een uitstekend voorbeeld van co-makership, aldus Luc Zwirs, directeur van Zwirs Regeltechniek en Advisering B.V.. “In samenwerking met Bouma Technisch Installatiebedrijf BV, de gemeente Tytsjerksteradiel en De Wetterstins zijn wij erin geslaagd een klimaatsysteem te realiseren die bijdraagt aan een optimaal welzijn van personeel én bezoekers, tegen een zo laag mogelijk energieverbruik.”
 
Lees hier het hele artikel op Installatie & Bouw