VRV systemen

Een van onze sterke punten is het aanleggen van Daikin VRV-systemen. VRV staat voor Variable Refrigerant Volume. Oftewel: variabel koelvolume. VRV is een compleet beheerssysteem voor gebouwen, waarmee je met één systeem kunt koelen, verwarmen en ventileren. Het kan dus voorkomen dat er op de zuidkant van een gebouw moet worden gekoeld omdat de zon op de ramen schijnt, terwijl er op de noordkant moet worden verwarmt. Met dit systeem creëer je in elke ruimte het gewenste klimaat!

Korte uitleg:
Het Daikin VRV-systeem onttrekt via het buitendeel warmte uit de lucht, zelfs nog bij -10 C. Deze warmte wordt vervolgens m.b.v. een koudemiddel (R-410A) getransporteerd naar de binnendelen. Deze brengen de warme lucht in de ruimtes om ze te verwarmen. Dit proces kan ook worden omgedraaid, door met het binnendeel warmte te onttrekken uit een ruimte (koelen) en deze vervolgens m.b.v. het koudemiddel te transporteren naar het buitendeel. In het buitendeel wordt de warme lucht afgegeven aan de buitenlucht. In principe is het een effect dat ook bereikt wordt met uw koelkast.


Advies of vragen?

Bouma Techisch Installatiebedrijf werkt op innovatieve wijze aan de mooiste projecten voor particulieren en bedrijven. Wij kunnen ook uw technische installatie op professionele wijze plaatsen en beheren. Neem voor meer informatie contact op of vraag een vrijblijvende offerte.