Stagiair Rick over zijn periode bij Bouma

7 februari 2024

Rick is in 2021 begonnen met de opleiding Technicus Smart Energy en liep van september 2023 tot en met februari 2024 stage bij Bouma Technisch Installatiebedrijf. Op de website van Technicus Smart Energy vertelt hij over de opleiding en zijn stageperiode bij ons.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

“Aangezien ik eerst een heel ander vak deed, was alles nieuw. Bij de stages in het 1e en 2e leerjaar heb ik heel veel geleerd. Van tekeninglezen tot wat echt elektro- en installatietechniek is. Nu, tijdens mijn stage op kantoor, leer ik het maken van offertes en hoe ik met klanten bel, dus over klantcontact.”

Rick weet verder te vertellen dat deze bol-opleiding niet ook als bbl-opleiding kan, omdat er juist veel nuttige theorie in zit.

Waarom heb je gekozen voor deze opleiding?

“Goede vraag. Eerst deed ik in Kollum een technische opleiding, metaalbewerking, want ik dacht dat ik wel lasser wilde worden. Tijdens mijn stage bleek dit niet juist te zijn. Dat was het toch niet. Toen ik nog slechts 2 weken had om me in te schrijven voor een nieuwe opleiding, kwam ik in gesprek met Pieter Hoekstra. Na een hele rondleiding heb ik me laten overtuigen. En toen heb ik me ingeschreven.”

Wat vond je het leukst?

“De opleiding is breed georiënteerd en gericht op een kantoorfunctie. Maar zowel met je hoofd en handen de wereld van de techniek ontdekken. Dat is heel fijn als je nog niet helemaal weet wat je wil.”

Intussen heeft Rick zijn zinnen gezet op het monteurswerk in de bouw. Zijn interesse strekt zich uit tot service en onderhoud, met de focus op waterleidingen en warmtepompen en het oplossen van storingen.

Kom stage lopen bij Bouma Technisch Installatiebedrijf

Bouma Technisch Installatiebedrijf is één van de regionale partners bij de opleiding Technicus Smart Energy. Hierdoor kun je tijdens het volgen van deze opleiding stage lopen bij ons. Voor alle informatie over de opleiding en de stageperiode kun je terecht op de website: https://www.technicus-smart-energy.nl/