Nieuwe appartementen WilhelminaOord

De werkzaamheden aan het nieuwe woonzorgcentrum WilhelminaOord in Sint Nicolaasga zijn in volle gang. Bouma Technisch Installatiebedrijf is trots te kunnen melden dat zij in de afmontagefase van dit prachtige project zijn beland. In opdracht van aannemersbedrijf A. Fekken uit Scharsterbrug voeren wij de technische installaties uit, waaronder een zorgoproepsysteem voor de zusterpost.

Innovatie in de zorg

De uitbreiding van woonzorgcentrum WilhelminaOord komt voort uit de toenemende vraag naar kleinschalige huisvesting voor ouderen. Het nieuwe gebouw, een ontwerp van Bureau Phi, vormt een moderne toevoeging aan het landgoed en breidt uit met 16 nieuwe appartementen. Het project is niet alleen een aanwinst voor de gemeenschap, maar ook een voorbeeld van hoe traditionele architectuur en moderne faciliteiten hand in hand kunnen gaan.

Een zelfstandig en duurzaam gebouw WilhelminaOord

De nieuwbouw is ontworpen als een zelfstandige bouwmassa die harmonieus opgaat in het omringende bosgebied. De kwaliteit van het ontwerp is van alle kanten zichtbaar en respecteert de historische waarde van het rijksmonument WilhelminaOord. De positionering van de nieuwbouw, haaks op het monument, zorgt voor een slanker aanzicht en minder massaliteit, volgens Bureau Phi.

Technische hoogstandjes voor optimaal comfort

Voor de appartementen van WilhelminaOord heeft Bouma Technisch Installatiebedrijf de installatie van een zorgoproepsysteem op zich genomen voor 16 appartementen. Dit systeem stelt zorgverleners in staat om effectief te communiceren met bewoners en biedt een verhoogd gevoel van veiligheid en comfort.

Duurzaamheid en energie-efficiëntie

In lijn met de hedendaagse duurzaamheidseisen is het nieuwe gebouw voorzien van een warmtepomp die verwarming en koeling regelt zonder gebruik te maken van gas. Dit draagt bij aan een lagere CO2-uitstoot en maakt het gebouw toekomstbestendig. Samen met metselaar Postma uit Sint Nicolaasga en aannemersbedrijf A. Fekken uit Scharsterbrug, werkt Bouma Technisch Installatiebedrijf aan een project dat niet alleen van lokale, maar ook van regionale betekenis is.

Update februari 2024

Inmiddels hebben we de Mitsubishi warmtepompen, een boilervat en de verdelers geplaatst bij dit project.

Toekomstperspectief

De verwachting is dat de zestien appartementen begin 2024 worden opgeleverd. In het voorjaar van 2024 hoopt Wilhelminaoord dan de nieuwe bewoners te verwelkomen. Bouma Technisch Installatiebedrijf is verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan dit mooie project en kijkt uit naar de afronding van de werkzaamheden. Wilt u meer informatie over onze diensten of bent u geïnteresseerd in de technische mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op via 0511-461378 of info@boumatechnischinstallatiebedrijf.nl.

WilhelminaOord


Ook samenwerken aan een mooi project?

Bouma Techisch Installatiebedrijf werkt op innovatieve wijze aan de mooiste projecten voor particulieren en bedrijven. Wij kunnen ook uw technische installatie op professionele wijze plaatsen en beheren. Neem voor meer informatie contact op of vraag een vrijblijvende offerte.