F-Gassen Certificering bij Bouma Technisch Installatiebedrijf

9 februari 2022

Bij Bouma Technisch Installatiebedrijf werken wij veel met aircosystemen, koelsystemen en warmtepompsystemen. Deze systemen zijn mooie toevoegingen aan woningen of bedrijfspanden. Maar om hier vakkundig mee aan de slag te mogen, zijn certificaten verplicht. Bouma Technische Installatie beschikt uiteraard over gecertificeerde monteurs die met de juiste kennis u helpen met aircosystemen, koelsystemen en warmtepompsystemen.

F-Gassen certificatie

F-gassen is een middel wat je onder andere vindt in aircosystemen, koelsystemen en warmtepompsystemen. Vanwege het schadelijke karakter van deze gassen, zijn er Europese wetten opgesteld over het werken met F-gassen.

Synthetische koudemiddelen – ook wel f-gassen genoemd – kunnen bij verkeerd handelen schadelijk zijn voor het milieu. Daarom is het belangrijk dat je beschikt over de juiste kennis wanneer je werkt met deze systemen. Om deze reden is er een F-Gassen certificaat opgesteld. Zonder dit certificaat mag je geen werkzaamheden aan een koelkringloop verrichten, zoals installeren, onderhouden en storingen oplossen.

Bouma Technisch Installatiebedrijf beschikt over vakkundige monteurs

Bij Bouma Technisch Installatiebedrijf zijn wij volledig gecertificeerd om te werken aan met aircosystemen, koelsystemen en warmtepompsystemen. Wij hebben meer dan 12 monteurs die beschikken over een F-Gassen certificaat. Daarnaast bieden wij elk jaar onze monteurs een opleiding aan om hun f-gassen certificaat te halen. Het aantal gecertificeerde monteurs zal dus elk jaar blijven groeien. Bouma kan daarmee de vertrouwde kwaliteit en service blijven bieden op het gebied van installeren, onderhouden en storingen oplossen.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over de F-gassen certificatie of bent u benieuwd wat Bouma Technisch Installatiebedrijf voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op, onze medewerkers staan u graag te woord.