1436451033_IMG_4449

Duurzame mijlpaal behaald tijdens renovatie

9 juli 2017

Samen met de wethouder Houkje Rijpstra plaatsten wij woensdagochtend 8 juli twee energiezuinige luchtbehandelingkasten op het dak van zwembad De Wetterstins in Burgum en twee grote wateropslagtanks in de grond na bij het zwembad. De plaatsing van de energiezuinige oplossingen maakt onderdeel uit van de renovatie van het zwembad.
 
Duurzame oplossingen

Zwembad De Wetterstins wordt momenteel grondig gerenoveerd. Naast de noodzakelijke modernisering van het gebouw is op verschillende onderdelen gekozen voor duurzame oplossingen.
 
Wateropvangsysteem

Met de wateropslagtanks wordt naast regenwater ook spoelwater opgevangen. Het regenwater wordt gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten. Het spoelwater wat wordt opgevangen, is afkomstig van het water wat gebruikt wordt om de waterleidingen te doorspoelen, waarmee de aangroei van legionella wordt tegen gegaan. Voorheen gingen deze vele liters spoelwater het riool in. Met het wateropvangsysteem kan ook dit water hergebruikt worden.
 
Luchtbehandelingskasten

De luchtbehandelingskasten zijn naast regeltechniek voorzien van een warmtewisselaar. In plaats van dat de warmte naar buiten wordt afgevoerd, komt de warme lucht terug in de kast. Deze unieke combinatie maakt de klimaatbeheersing niet alleen comfortabel voor de gasten, maar ook zeer energiezuinig en op deze manier kan een zeer hoog rendement behaalt worden.