De vakmensen van Bouma: Wessel

In de rubriek De Vakmensen van Bouma komen de gezichten van Bouma Technisch Installatiebedrijf in beeld. Wie zijn de drijvende krachten achter het bedrijf? Welke functies zijn er bij Bouma? Je lees het allemaal in de rubriek De Vakmensen van Bouma.

Naam: Wessel
Functie: Stagiair van de opleiding Technicus Engineering (Smart Energy)
In vrije tijd doe ik graag: ik ga dan graag naar de sportschool

Stagiair van de opleiding Technicus Engineering (Smart Energy)

Wessel loopt stage bij Bouma Technisch Installatiebedrijf. Dit doet hij omdat Wessel een opleiding Technicus Engineering (Smart Energy) volgt aan de ROC Friese Poort. Tijdens deze opleiding ben je bezig met installatietechniek, ICT en duurzame technieken.

Inmiddels zit Wessel in het derde jaar van zijn opleiding. Gedurende dit jaar merkt hij dat de focus meer richting werkvoorbereiding gaat. Dat is ook de reden waarom hij zijn stage bij Bouma doet.

‘De studie is vrij breed en dat vind ik eigenlijk wel fijn. Dan kan je zelf ontdekken wat je wilt, omdat er zo veel verschillende aspecten van installatietechniek voorbij komen. Hierdoor kan je jezelf ontwikkelen en kan je ontdekken wat je echt leuk vindt.’

Maken van calculaties en nieuwe offertes opstellen

Wessel zit het grootste gedeelte van zijn werkweek achter zijn bureau in het nieuwe kantoor van Bouma Technisch Installatiebedrijf. Hier voer ik mijn werkzaamheden uit voor de afdeling service en onderhoud. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals het maken van calculaties en nieuwe offertes opstellen.

‘Als er bijvoorbeeld een aanvraag binnenkort voor een nieuwe Cv-ketel, maak ik eerst de berekeningen en maak ik vervolgens een passende offerte. Nadat deze goed gekeurd is door mijn collega’s, wordt deze naar de klant gestuurd.  Op deze manier ontdek ik zelf alle aspecten van deze werkzaamheden.

Maar soms gaat Wessel ook met een collega mee naar een opname. Zo kan hij zien hoe het klantcontact gaat, wat voor vragen er gesteld kunnen worden en waar naar gekeken moet worden wanneer je op locatie bent. ‘Ik ben al op verschillende plekken geweest, van een makelaar tot een kwekerij.’

Ik kom nu veel nieuwe dingen tegen, waardoor ik erg veel leer

Wanneer er gevraagd wordt wat Wessel het leukste vindt aan zijn stage, geeft hij aan dat er veel dingen erg leuk zijn. Maar concluderend vertelt hij dat hij nieuwe dingen leren toch het leukste vindt. ‘Dit is mijn eerste stage op een kantoor. In de eerste jaren van mijn opleiding ben je meer in de praktijk bezig. Dus ik kom nu veel nieuwe dingen tegen, waardoor ik erg veel leer. Ik vind het erg interessant om het proces voor de installatie aan van dichtbij mee te maken.’

Wanneer Wessel de opleiding Technicus Engineering (Smart Energy) aan de ROC Friese Poort heeft afgerond, weet hij al wat de volgende stap wordt. Hij geeft aan dat hij nog verder wil studeren, al weet Wessel nog niet zo goed in welke richting. Het zou in de richting van projectmanagement kunnen gaan, maar misschien wordt het ook wel iets anders.

Benieuwd geworden naar de opleiding Technicus Engineering (Smart Energy) aan de ROC Friese Poort? Lees dan hier meer over deze opleiding.

Leer onze andere collega’s ook kennen

Benieuwd naar de verhalen van onze andere collega’s? Bekijk dan de rubriek Vakmensen van Bouma en ontdek meer verhalen van de vakmensen bij Bouma Technisch Installatiebedrijf.


Advies of vragen?

Bouma Techisch Installatiebedrijf werkt op innovatieve wijze aan de mooiste projecten voor particulieren en bedrijven. Wij kunnen ook uw technische installatie op professionele wijze plaatsen en beheren. Neem voor meer informatie contact op of vraag een vrijblijvende offerte.