De vakmensen van Bouma: Jan-Thomas

In de rubriek De Vakmensen van Bouma komen de gezichten van Bouma Technisch Installatiebedrijf in beeld. Wie zijn de drijvende krachten achter het bedrijf? Welke functies zijn er bij Bouma? Je lees het allemaal in de rubriek De Vakmensen van Bouma.

De eerste editie trapt Jan-Thomas af. Hij heeft bij Bouma Technisch Installatiebedrijf stagegelopen. Lees mee hoe hij zijn tijd hier ervaren heeft.

Naam: Jan-Thomas
Functie: Stagiair op de afdeling Service & Onderhoud
In vrije tijd doe ik graag: voetballen

Laat ik mij eerst even kort voorstellen: ik ben Jan-Thomas en doe mijn stage bij Bouma voor mijn opleiding Technicus Engineering (Smart Energy) aan de ROC Friese Poort. Tijdens deze opleiding ben je bezig met installatietechniek, ICT en duurzame technieken.

Laadpalen: een relatief nieuw product

Gedurende mijn stage bij Bouma ben ik veel bezig met het thema laadpalen. Dit is natuurlijk een relatief nieuw product voor veel mensen. Ik heb tijdens mijn stage verschillende dingen gedaan rondom dit thema. Zo heb ik veel uitzoekwerk gedaan over verschillende aanbieders, hoe je de palen het beste kan plaatsen, ook heb ik soms offertes mogen opstellen voor de laadpalen. Ik ben dus best breed inzetbaar geweest tijdens mijn stage.

Naast laadpalen ben ik ook deels bezig geweest met warmtepompen. Kortom, ik ben veel bezig geweest met de duurzame kant van Bouma Technisch Installatiebedrijf. En dat vind ik ook juist mooi, want dat past mooi bij mijn opleiding Smart Energy.

Geen enkele dag is hetzelfde

Voor mij is geen enkele dag hetzelfde, ik heb namelijk vrij gevarieerde werkzaamheden. Maar ik zit natuurlijk veel achter de computer, waar ik veelal bezig ben met het thema laadpalen.

De ene dag ben ik veel met e-mails bezig, de andere dag kan ik veel bezig zijn voor uitzoekwerk voor een opdracht die binnengekomen is. Ook heb ik wel offertes opgesteld. Het thema was vaak wel hetzelfde, maar de werkzaamheden waren wel erg afwisselend.

Bouma zet steeds meer in op duurzame thema’s

Het leukste van mijn stage vond ik om bezig te zijn met de duurzame kan van Bouma Technisch Installatiebedrijf. Het bedrijf zet steeds meer in op de duurzame thema’s, wat ik juist erg interessant vind. Ik leer daar ook voor vanuit mijn opleiding, dus ik vond het heel mooi om met laadpalen of warmtepompen bezig te zijn.

Meewerken aan een compleet project

Mijn mooiste herinnering tijdens mijn stage is toch wel het binnenhalen van een nieuwe laadpaal aanbieder.  Toen ik aan mijn stage begon was DAEN Mobility nog geen aanbieder namens Bouma Technisch Installatiebedrijf. Maar tijdens mijn stage heb ik veel uitzoekwerk gedaan, heb ik contact met ze gehad en dat heeft uiteindelijk bijgedragen dat wij nu de laadpalen van DAEN Mobility mogen aanbieden.

Het hele proces mocht ik van dichtbij meemaken, en dat vind ik wel heel mooi. Het was een leerzame periode waar ik van het begin tot het einde mee mocht maken.

Leer onze andere collega’s ook kennen

Benieuwd naar de verhalen van onze andere collega’s? Bekijk dan de rubriek Vakmensen van Bouma en ontdek meer verhalen van de vakmensen die werken bij Bouma Technisch Installatiebedrijf.


Advies of vragen?

Bouma Techisch Installatiebedrijf werkt op innovatieve wijze aan de mooiste projecten voor particulieren en bedrijven. Wij kunnen ook uw technische installatie op professionele wijze plaatsen en beheren. Neem voor meer informatie contact op of vraag een vrijblijvende offerte.