De vakmensen van Bouma: Ilona

In de rubriek De Vakmensen van Bouma komen de gezichten van Bouma Technisch Installatiebedrijf in beeld. Wie zijn de drijvende krachten achter het bedrijf? Welke functies zijn er bij Bouma? Je lees het allemaal in de rubriek De Vakmensen van Bouma.

Naam: Ilona Jongsma
Functie: Administratief medewerkster
In vrije tijd doe ik graag: Wandelen, lezen, tuinieren en het in huis gezellig maken.

De administratieve duizendpoot

Ilona is verantwoordelijk voor de financiële administratie bij Bouma Technisch Installatiebedrijf. Een drukke baan bij het steeds groter groeiende bedrijf! Maar wat doe je eigenlijk wanneer je de financiële administratie doet? ‘Ik boek voornamelijk inkoopfacturen in en ik maak de verkoopfacturen voor de serviceafdeling.’

Maar dat is niet alles, want Ilona regelt daarnaast ook alles met betrekking tot de onderhoudsabonnementen. Dit betekent onder andere het opstellen van servicecontracten voor zowel particulieren als bedrijven, het administratief verwerken van de abonnementen die worden afgesloten, de facturatie daarvan en het inplannen van de onderhoudsbeurten. Gezien de snelle ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid wordt het opstellen van servicecontracten steeds complexer, aldus Ilona.

Daarnaast zorgt Ilona ook voor de garantieregistratie van nieuwe toestellen in het eigen systeem van Bouma Technisch Installatiebedrijf.

Kortom; je kan haar oprecht een administratieve duizendpoot noemen!

Al jaren een vertrouwd gezicht binnen Bouma Technisch Installatiebedrijf

Het is ook niet gek dat je Ilona een duizendpoot kan noemen. Ze durft het bijna niet te zeggen, maar ze werkt al 23 jaar bij Bouma Technisch Installatiebedrijf. Je kan wel stellen dat ze zo langzamerhand bij het meubilair hoort. “Ik hoop dat ik straks wel mag meeverhuizen naar het nieuwe pand…!”

Ilona is bij Bouma Technisch Installatiebedrijf in al die jaren steeds verder gegroeid naar de functie waar ze nu zit. Ze is van receptioniste opgeklommen naar administratief medewerker.

“Doordat ik al zo lang bij Bouma werk, ken ik natuurlijk alle ins en outs van het bedrijf. Hierdoor word ik bij veel zaken betrokken die misschien niet bij mijn functie horen, maar waarbij mijn inbreng wel wordt gewaardeerd. Dat vind ik ook het leuke aan het werken bij Bouma Technisch Installatiebedrijf. Daar waar wij echt een team zijn en waarbij gebruikt wordt gemaakt van ieders kwaliteiten.”

Een variërende werkweek

Ilona werkt halve werkweken bij Bouma Technisch Installatiebedrijf. Op maandagochtend werkt ze vanuit huis, waar ze voornamelijk bezig is met inkoopfacturen.

Op woensdag en vrijdag werkt Ilona de hele dag op kantoor. “Op deze dagen neem ik de telefoon aan en probeer ik alle zaken te verwerken waarbij uitzoekwerk of overleg met collega’s vereist is.”

Doordat Ilona met verschillende zaken bezig, van inkoopfacturen tot en met onderhoudsabonnementen, vind Ilona haar werkweek lekker variërend.

Klanten vriendelijk en snel helpen

“Wat ik het leukste vind aan mijn werkzaamheden? Stiekem vind ik het contact met klanten altijd het leukste, zowel via de telefoon als de mail. Ik merk dat klanten en relaties het fijn vinden wanneer ze vriendelijk en snel worden geholpen. Dus daar doe ik dan ook altijd mijn best voor.”

Veel leuke herinneringen bij Bouma Technisch Installatiebedrijf

Omdat Ilona inmiddels een mooie tijd werkt bij Bouma Technisch Installatiebedrijf, heeft ze ook veel leuke herinneringen opgebouwd. Zo herinnert ze zich nog goed dat Sinterklaas bedrijfsbezoeken deed bij Bouma. “Elk kind kreeg dan een cadeautje. Ook hadden de ouders vaak wat weetjes over het kind aan Sinterklaas doorgespeeld, waar hij dan een leuk stukje van maakte. De directie en collega’s moesten er wel dan ook wel eens aan geloven en bij Sint op het matje komen.”

Daarnaast kijkt Ilona met veel plezier terug op de diverse personeelsreisjes die ze heeft gemaakt met Bouma Technisch Installatiebedrijf. Zo is ze al naar Rotterdam, België en naar Duitsland geweest met het bedrijf. Dat laatste was een combinatie van een bedrijfsbezoek en een avond naar het Oktoberfest in Keulen. “De diverse personeelsreisjes die we hebben gemaakt hebben mooie herinneringen opgeleverd. Het is erg leuk om zulke reisjes te maken en het is ook gelijk een mooie gelegenheid om je collega’s beter te leren kennen.”

Leer onze andere collega’s ook kennen

Benieuwd naar de verhalen van onze andere collega’s? Bekijk dan de rubriek Vakmensen van Bouma en ontdek meer verhalen van de vakmensen die werken bij Bouma Technisch Installatiebedrijf.


Advies of vragen?

Bouma Techisch Installatiebedrijf werkt op innovatieve wijze aan de mooiste projecten voor particulieren en bedrijven. Wij kunnen ook uw technische installatie op professionele wijze plaatsen en beheren. Neem voor meer informatie contact op of vraag een vrijblijvende offerte.