Bewijs van Vakmanschap

26 januari 2022

Bouma Technisch Installatiebedrijf vindt kwaliteit erg belangrijk. Daarom scholen wij onze mensen altijd bij zodat ze de juiste kennis en certificaten bezitten. Met deze basis kunnen wij altijd toonbaar de beste kwaliteit leveren tijdens onze opdrachten.

Onlangs is Bouma Technisch Installatiebedrijf druk bezig geweest met het opleiden van 36 monteurs voor het Bewijs van Vakmanschap koolmonoxide preventie. Benieuwd wat dit inhoudt? Lees verder en ontdek meer over de kennis die wij in huis hebben.

Wettelijke certificeringsregeling

Jaarlijks zijn er nog vele slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging te betreuren. Techniek Nederland heeft zich samen met de Onderzoeksraad voor Veiligheid sterk gemaakt voor een wettelijk verplichte certificeringsregeling voor het installeren en onderhouden van gasverbrandingsinstallaties en rookgasafvoeren. Deze regeling stelt onder andere minimumeisen aan het bedrijf, de installateur en de monteur en een steekproefsgewijze controle op uitgevoerd werk.

Dit betekent dat vanaf januari 2023 alleen installatiemonteurs met bewijs van Vakmanschap (CO-erkenning) werkzaamheden mogen uitvoeren aan gasverbrandingsinstallaties en rookgasafvoeren.

Bouma Technische Installatiebedrijf is er klaar voor

Ondanks dat het nog even duurt voordat de nieuwe regeling voor bewijs van Vakmanschap (Co-erkenning) van kracht gaat, is Bouma Technisch Installatiebedrijf er klaar voor. Inmiddels zijn al 36 monteurs opgeleid met bewijs van Vakmanschap.

Dit betekent dat wij nu al de juiste kennis in huis hebben. Ook na 2023 staat Bouma Technisch Installatiebedrijf voor u klaar om werkzaamheden aan gas en verbrandingsinstallaties uit te voeren.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u ook graag gedegen advies en werkzaamheden van hoge kwaliteit aan uw (gas)verbrandingsinstallaties laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord en helpen u graag verder.