Bent u voor 2023 klimaatakkoord proof?

15 december 2021

Minister Blok heeft met het recente klimaatakkoord zwaar ingezet op verduurzaming. In 2023 moeten alle panden, waar werkzaamheden worden uitgevoerd, label C hebben. Dat betekent o.a. dat er in ledverlichting en sensortechniek geïnvesteerd dient te worden.

 

Vanuit Bouma Technisch Installatiebedrijf denken we graag nu al met u mee en willen samen met u in kaart brengen welke acties er uitgevoerd moeten worden met betrekking tot de verlichting, waarbij u natuurlijk ook direct bespaart op uw huidige energiekosten.

Wanneer u klant bij ons wordt bieden wij u, in samenwerking met onze verlichtingspartner LuxImprove, een lichtscan aan voor de verlichting in uw pand.

 

Waarom een lichtscan?

Een lichtscan geeft u antwoord op de volgende vragen:

 

• Hoeveel kan ik besparen op energie- en onderhoudskosten?

• Hoe hoog is een investering in led-verlichting en wanneer heb ik deze investering terugverdient?

• Voor welke subsidies kom ik in aanmerking wanneer ik investeer?

• Voldoet mijn (nood)verlichting nog aan de normen?

• Kan ik extra besparen met sensoren?

• Kostenneutraal mijn verlichting vervangen. Wat houdt dit in en wat levert het op?

 

Waarom led-verlichting?

• (Mede) dankzij led-verlichting kunt u de verplichte 2023 klimaatakkoord-doelstellingen halen.

• Met led-verlichting bespaart u fors op de energierekening

• Led-verlichting heeft een langere levensduur, dus minder onderhoudskosten.

• Led-verlichting heeft tegenwoordig een snelle terugverdientijd.

• Led-verlichting wordt in de meeste gevallen gesubsidieerd middels E.I.A. subsidie.

 

We weten dat veel bedrijven en overheidsinstellingen nog deze maatregelen moeten treffen. Daarbij hopen wij dat niet al onze klanten in het laatste jaar ineens de omschakeling naar ledverlichting met spoed gerealiseerd willen zien. Gezien de huidige, snelle terugverdientijden en daarbij ook nog de mogelijkheid om kostenneutraal investeren, loont het echt om nu al actie te nemen. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen.

 

Totaalontzorging van A tot Z

De werkwijze van LuxImprove start in vrijwel alle gevallen met een lichtscan door één van de lichtexperts. De expert bekijkt uw huidige verlichtingsarmaturen en de lichtwaardes, maar ook kijkt hij naar het gebruik van de ruimtes en natuurlijk de wensen met betrekking tot verlichting.

 

Met de bevindingen van de lichtscan wordt een adviesrapport opgesteld. Dit rapport bevat informatie over mogelijke besparingen, investering, terugverdientijd, CO2-reductie en eventuele subsidie- en financieringsmogelijkheden. Indien gewenst kan het adviesrapport worden aangevuld met lichtberekeningen, een 3D-sfeerimpressie en een projectering.

 

Om er zorg voor te dragen dat de aangeboden verlichting conform de gestelde normeringen wordt aangebracht bieden wij de mogelijkheid tot ondersteuning van installatie op locatie. Samen met LuxImprove verzorgen wij het beste resultaat.

 

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! Onze experts staan u graag te woord